Kookstudio De Bonenstaak in oprichting


Bezint eer gij begint. Achter de schermen bezig met het opstarten van een heuse kookstudio annex winkel op een toffe locatie in Zaandam. Tot dat moment worden de kookworkshops op diverse locaties gegeven. In de Zaanstreek, bij jouw thuis, bedrijf of instelling.

 

Bij Kookstudio De Bonenstaak gaat het vooral om genieten, leren, samenwerken, groeien en ontdekken. Dat doen we door samen in de keuken te staan. Groenten snijden, kruiden mengen, ingrediënten proeven, samen leren over koken, de basis van het koken leren, recepten proberen, verschillende manieren van bakken, experimenteren met ingrediënten. Met gezonde en lekkere producten nieuwe recepten bedenken. Met producten die we nog hebben liggen kunnen we heerlijk improviseren. Uitgangspunt zijn de kooktechnieken uit Franse keuken, maar we maken gerechten uit alle werelddelen. 

 

We doen alles veilig. Zoals dragen gesloten schoenen, strenge persoonlijke hygiëne, in goede gezondheid, gebruik van keukenschort en koksmuts, schone keuken, schoon werken, hulpmiddelen zoals vingerbeschermers, kwaliteit van keukengerei, verbandtrommel aanwezig. De begeleidende kok is in het bezit van de Rode Kruis certificatie 'EHBO aan baby's en kinderen'.

Afbeelding van George Cruikshank

De kookworkshops Prijs per persoon Aantal deelnemers Duur
Kookworkshop 6 tot 12 jaar vanaf €16,50 4 tot 8 2 uur
Kookworkshop 13 tot 23 jaar vanaf €18,50 4 tot 6 2,5 uur
Individuele kookworkshop 13 tot 23 jaar vanaf €59,50 1 2 uur
Kookworkshop voor gezinnen op aanvraag
Ouder en kind kookworkshop op aanvraag

Genoemde prijzen zijn inclusief gebruik benodigde keukengerei en ingrediënten. Geef allergenen door zodat daar rekening mee kan worden gehouden. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong.

Jaap en de Bonenstaak als inspiratiebron.

                                            Afbeelding van Joseph Jacobs, 1892